Avui he preparat palak chole sabji (lit. sabji d'espinacs i cigrons), un acompanyament vegetarià típic de la Índia del nord. Com sempre, sembla que d'un sol nom puguin sortir mil-i-un plats diferents, segons internet. Al final he seguit una recepta prou simple, i molt convincent.
Ingredients principals
- 1 ceba (jo n'he utilitzat una de les vermelles)
- 1 grapat d'espinacs frescos (amb el ram són fàcils de tallar)
- Una llauna de cigrons
- Oli d'oliva verge
- 2-3 tomàquets madurs grans
- 1 llimona
Espècies i condiments
- 3 dents d'all
- Una mica de gingebre
- Llavors de comí
- Mescla de curri
- Coriandre mòlt
- Coriandre fresc ("cilandre" o "cilantro")
- Sal i pebre
Preparació
- Afegir i escalfar oli en una paella fonda (amb tapa, idealment) .
- Afegir mitja cullerada de llavors de comí.
- Tallar el gingebre i les dents d'all prou fines, afegir a l'oli.
- Deixar cuinar 1/2 minut, a mig foc.
- Trossejar ceba, afegir.
- Deixar cuinar 1 minut.
- Trossejar tomàquets, afegir.
- Afegir una culleradeta de coriandre mòlt.
- Afegir una cullerada de mescla de curri.
- Afegir sal i pebre al gust.
- Deixar cuinar 5 minuts.
- Tallar els espinacs, afegir i remoure.
- Deixar cuinar 5-10 minuts amb tapa, remoure de tant en tant.
- Afegir cigrons escorreguts, remoure.
- Esprémer mitja llimona (atenció amb les llavors!).
- Deixar cuinar 5 minuts amb tapa, remoure de tant en tant.
La mescla de curri és suficient pels qui no tenim un paladar híper-desenvolupat per les espècies; amb el temps s'aprèn, però, i aquest estiu en tinc molt!
[Font 1 — recepta bastant autèntica] [Font 2 — recepta més senzilla]
No comments:
Post a Comment