Sunday, June 10, 2018

Palak chole sabji, recepta




Avui he preparat palak chole sabji (lit. sabji d'espinacs i cigrons), un acompanyament vegetarià típic de la Índia del nord. Com sempre, sembla que d'un sol nom puguin sortir mil-i-un plats diferents, segons internet. Al final he seguit una recepta prou simple, i molt convincent.

Ingredients principals

  • 1 ceba (jo n'he utilitzat una de les vermelles)
  • 1 grapat d'espinacs frescos (amb el ram són fàcils de tallar)
  • Una llauna de cigrons
  • Oli d'oliva verge
  • 2-3 tomàquets madurs grans
  • 1 llimona

Espècies i condiments

  • 3 dents d'all
  • Una mica de gingebre
  • Llavors de comí
  • Mescla de curri
  • Coriandre mòlt
  • Coriandre fresc ("cilandre" o "cilantro")
  • Sal i pebre

Preparació

  1. Afegir i escalfar oli en una paella fonda (amb tapa, idealment) .
  2. Afegir mitja cullerada de llavors de comí.
  3. Tallar el gingebre i les dents d'all prou fines, afegir a l'oli.
  4. Deixar cuinar 1/2 minut, a mig foc.
  5. Trossejar ceba, afegir.
  6. Deixar cuinar 1 minut.
  7. Trossejar tomàquets, afegir.
  8. Afegir una culleradeta de coriandre mòlt.
  9. Afegir una cullerada de mescla de curri.
  10. Afegir sal i pebre al gust.
  11. Deixar cuinar 5 minuts.
  12. Tallar els espinacs, afegir i remoure.
  13. Deixar cuinar 5-10 minuts amb tapa, remoure de tant en tant.
  14. Afegir cigrons escorreguts, remoure.
  15. Esprémer mitja llimona (atenció amb les llavors!).
  16. Deixar cuinar 5 minuts amb tapa, remoure de tant en tant.
Avui l'he servit amb coriandre fresc, al gust. També es pot servir amb iogurt fresc.

La mescla de curri és suficient pels qui no tenim un paladar híper-desenvolupat per les espècies; amb el temps s'aprèn, però, i aquest estiu en tinc molt!

[Font 1 — recepta bastant autèntica] [Font 2 — recepta més senzilla]

No comments:

Post a Comment