Monday, June 11, 2018

Rússkie bliný, recepta

[foto soon(TM)]

Ingredients

  • 250g de farina (50/50 blanca i integral/sègol/sarraí)
  • 250g de llet sencera
  • 3 ous grans
  • Sucre i sal
  • Mantega o Oli d'oliva verge

Preparació

  1. Mesclar farina, llet, 2 cullerades de sucre i 1 culleradeta de sal.
  2. Batre els ous separadament; incorporar a la mescla i remenar.
  3. Per fer les blinýs, cal fregar be la paella amb oli per cada unitat (idealment en spray; un tovalló mullat funciona prou bé).
  4. Cuinar a mig foc (no volem bombolles), ~30s cada banda.
  5. Apilar blinýs amb una mica de mantega a cada capa per evitar que s'enganxin.
Es pot servir [1—salat] amb mantega, salmó fumat i smetána (crema agra), o [2—dolç] amb mantega, alguna fruita o mermelada, etc. A la forma tradicional es serveix amb ikrá (caviar vermell), però jo no en soc gaire fan.

No comments:

Post a Comment